Seo Services

Усіх охочих запрошують взяти участь у реконструкції боїв за Умань 1919 року

Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» запрошує охочих та небайдужих до організації військової реконструкції боїв за Умань 1919 року. Про це у Фейсбук повідомив директора заповідника Владислав Чабанюк. Реконструкція запланована на 9 березня, пише Громадське: Умань.
“7-8 березня 1919 року козаки полку Кармелюка прикривали Умань від наступу “червоних” з боку Тального. У боях була задіяна кінна розвідка, піші сотні, кулеметники, полкова артилерія. Після відступу нашої розвідки з Тальянок основні бої відбулися на підступах до Легедзиного та нічний бій у самому селі. За спогадами учасників боїв та їх очевидців, петлюрівський відступ до села Доброводи більше години, з кулемета, прикривав хорунжий Янсон. У цих важких боях геройськи лягла вся 2-га сотня: до своїх прибилося з цієї сотні лише 2 козаки.
10 березня Умань захопили “червоні”. На фото – карта 1925 року, через 6 років після події. До Великого голоду залишилоя 8 років,” – додає історичну довідку про сумнозвісні події Владислав Чабанюк.
http://ridnyi.com.ua/news/2019/01/22/post-31519
Усіх охочих запрошують взяти участь у реконструкції боїв за Умань 1919 року Усіх охочих запрошують взяти участь у реконструкції боїв за Умань 1919 року Reviewed by новини on січня 23, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.